TAFKA

TAFKA VOOR ZZP/MKB

Zzp’ers ervaren soms een hogere fiscale druk in vergelijking met werknemers in loondienst. Ze moeten bijvoorbeeld zelf zorgen voor hun pensioenvoorziening en verzekeringen, wat extra financiële verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Wij begeleiden en adviseren u graag.

UITDAGINGEN BINNEN DE BRANCHE

Zelfstandige Zonder Personeel (zzp’ers) in Nederland worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen op fiscaal en administratief gebied. De regelgeving rondom zzp’ers is complex en onderhevig aan veranderingen. De Belastingdienst is actief bezig met het tegengaan van schijnzelfstandigheid. Zzp’ers moeten ervoor zorgen dat hun arbeidsrelatie voldoet aan de criteria van zelfstandigheid om boetes en fiscale complicaties te voorkomen.

In tegenstelling tot werknemers in loondienst hebben zzp’ers geen automatische dekking voor arbeidsongeschiktheid of andere sociale verzekeringen. Het regelen van passende verzekeringen is cruciaal maar kan ook kostbaar zijn.

Het opbouwen van een adequaat pensioen is een uitdaging voor zzp’ers. Ze moeten zelf verantwoordelijkheid nemen voor het regelen van hun pensioenvoorziening, wat planning en financiële discipline vereist.

Het MKB is de (banen)motor van de Nederlandse economie.Hoewel specifieke uitdagingen op fiscaal en juridisch gebied voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland variëren afhankelijk van de sector en individuele bedrijfsomstandigheden, zijn er enkele algemene uitdagingen waar veel MKB-ondernemingen mee te maken hebben.

Het verkrijgen van financiering en het handhaven van voldoende liquiditeit zijn vaak uitdagingen voor MKB-ondernemingen. Fiscale en administratieve aspecten spelen een rol bij het bepalen van de financiële strategie en het omgaan met schulden.

Voor MKB-bedrijven die internationaal opereren, brengen fiscale en juridische uitdagingen extra complexiteit met zich mee, zoals transfer pricing, douanevoorschriften en internationale belastingverdragen.

Ondernemingen worden steeds meer aangespoord om duurzame praktijken te omarmen. Dit heeft gevolgen op fiscaal en juridisch gebied, met regelgeving en subsidiemogelijkheden die gericht zijn op het bevorderen van duurzaamheid en MVO.

WAT KAN TAFKA VOOR U BETEKENEN?

Als ZZP’er in het MKB staat u er niet alleen voor. Wij staan klaar om (startende) ondernemers verder op weg te helpen. Als ZZP’er komen er dagelijks vele vragen op u af. Wij zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt ondernemen. Of het nu gaat om rechtsvormen, ondernemings- en financiële plannen, auto van de zaak of privé, welke belastingen zijn er onze experts hebben altijd een pasklaar antwoord voor uw specifieke situatie.

Wij leveren accountancydiensten, doen administraties, stellen jaarrekeningen vast en regelen alle aangiften. Maar het verschil maken we met onze proactieve advisering – op basis van de betrouwbare en actuele cijfers die we aanleveren.  Wij kijken naar méér dan alleen de cijfers.

Accountancydiensten
Jaarrekeningen
Administratie
Aangiften

Klantverhaal

Naam: Marrit Verveld-Suijkerbuijk
Bedrijf: juridisch en creatief schrijver | jurist

Introductie persoon & bedrijf

1. Kunt u ons kort voorstellen aan uw bedrijf en uzelf, inclusief uw rol en verantwoordelijkheden binnen het bedrijf?

Ik ben Marrit Verveld. Ik werk als copywriter op opdrachtbasis voor uiteenlopende bedrijven en instellingen, zoals partijen actief in de financiële sector, de advocatuur, het notariaat. Ik help deze partijen met het ontwikkelen van teksten (dat varieert van het schrijven van websiteteksten, het bedenken van slogans tot het “vertalen” van juridische documenten naar begrijpelijke taal). Ook geef ik workshops over “helder” schrijven.

Specifieke behoeften of uitdagingen bij het zoeken naar een financieel advieskantoor

2. Welke specifieke uitdagingen of behoeften had uw bedrijf toen u op zoek ging naar een advieskantoor?

Ik was op zoek naar een betaalbaar advieskantoor dat mij zakelijk en privé kon ondersteunen. 

Redenen voor de keuze voor samenwerking met TAFKA

3. Waarom heeft uw bedrijf besloten om samen te werken met TAFKA? Wat heeft de doorslag gegeven bij deze keuze?

Het eerste persoonlijke gesprek met Henk en de aanbevelingen voor TAFKA die ik vanuit mijn netwerk kreeg.

Beschrijving van de samenwerking met TAFKA in 3 woorden

4. Kunt u de samenwerking met TAFKA in slechts drie woorden beschrijven.

Kwaliteit, maatwerk, snelheid. 

Beoordeling van de diensten van TAFKA

5. Hoe zou u de diensten van TAFKA beoordelen? Zijn deze tegemoetgekomen aan de behoeften of uitdagingen die u aanvankelijk had?

Heel positief. Zeker, ze doen dat inmiddels al ruim 7 jaar.

Verrassingen en succesverhalen in de samenwerking

6. Wat heeft u het meest verrast in de samenwerking met TAFKA? Zou u een specifiek succesverhaal willen delen dat u heeft bereikt door gebruik te maken van de diensten van TAFKA?

Het persoonlijke en betrokken contact (met Henk en Monica) en hun brede expertise hebben mij verrast. Daarnaast is TAFKA voor mij altijd een belangrijke sparringpartner geweest: 7 jaar geleden begon ik als advocaat met ondernemen. Meteen ben ik gaan samenwerken met TAFKA. Bij TAFKA heb ik altijd advies op maat gekregen, ook toen ik vorig jaar besloot mijn toga aan de wilgen te hangen en me op het schrijven te gaan richten. Het sparren met TAFKA bracht me alles wat ik in die fase nodig had: vakkundig advies en een mentale steun in de rug.

Ondernemersadvies aan collega’s in de branche

7. Wat zou uw beste advies zijn voor collega-ondernemers in uw branche, gebaseerd op uw eigen ervaringen en successen?

Dit advies zal zeker niet voor iedere ondernemer van toepassing zijn, maar voor mij is het heel belangrijk: volg je onderbuik, denk niet in bezwaren, maar zoek de mogelijkheden en maak een plan in overleg met goede adviseurs.

Groot netwerk,
maar altijd persóónlijk

Wij bedienen cliënten door heel Nederland.

Onze backoffice zit in Zeist, lekker centraal. Per regio of gemeente, overal in het land, hebben we adviseurs. Zij zijn uw directe aanspreekpunt en bieden u persóónlijk contact. Onze dienstverlening kent vaste maandtarieven. Onze geavanceerde systemen werken moeiteloos samen met uw lesplanpakket.

Kies voor expertise en advies met menselijke maat

Bent u op zoek naar een administratie- en advieskantoor met échte expertise voor de Zzp’er? Maak nu een afspraak via het contactformulier. Dan merkt u snel genoeg wie u straks ondersteunt en ontzorgd. Dat u het zelf wilt doen, betekent niet dat u het allemaal alleen hoeft te doen als Zzp’er. Wij staan voor u klaar.