TAFKA

OVER ONS

TAFKA – Belastingadvies met menselijke maat

Welkom bij TAFKA! Bij ons draait alles om het leveren van hoogwaardig fiscaal advies en financiële begeleiding, met een toewijding aan persoonlijke aandacht en resultaatgericht advies.

Voordat ik, Henk Kwant, met TAFKA Advies & Administratie begon, heb ik jaren gewerkt in een accountantsorganisatie. Tot mijn grote verbazing merkte ik op dat accountants alleen maar bezig waren met verantwoording afleggen. Volgens mij was dit een gemiste kans, want accountants kunnen zoveel meer dan enkel het verklaren van cijfers.

Ik besloot ontslag te nemen en richtte TAFKA Advies & Administratie op samen met Monica. De afkorting staat voor ‘The Advisors Formerly Known as Administrators’. En dat is precies waar we goed in zijn: bedrijfsadvies geven aan ondernemers op basis van hun boekhouding. Onze slogan is niet voor niets: TAFKA kijkt verder dan naar cijfers alleen. De doelgroep van TAFKA Advies & Administratie is erg uiteenlopend. Zo helpen we de rijschool om de hoek, maar ook grotere coöperaties met bv’s en stichtingen in de zorg.

Ik vind vooral de intellectuele uitdagingen leuk die bij het vak komen kijken. De echte voldoening zit in de momenten waarop je met de Belastingdienst tot een overeenstemming komt en zo het probleem van een klant oplost. Soms is het ook nodig om negatief advies te geven, bijvoorbeeld wanneer een onderneming weinig overlevingskans heeft.

Ook in dat geval blijven ik en mijn team eerlijk en integer. Dit zijn eigenschappen die ik tijdens mijn tijd als militair heb opgedaan en nu ook onderdeel zijn van TAFKA Advies & Administratie.